Cikkcsoport leírások » Egészségmegőrzés, antioxidánsok » Egészségmegőrzés, antioxidánsok

Cikkcsoport leírások

Egészségmegőrzés, antioxidánsok

Antioxidánsok

A táplálkozás alatt keletkező szabad gyökök károsítják a sejteket, jelentős szerepük a daganatos, érrendszeri, bőr- és emésztőrendszeri betegségek kialakulásában. Azok az anyagok, amik ezeket a szabad gyököket megkötik, az antioxidánsok. Ilyenek a C-vitamin, E-vitamin, béta karotin és szelén (emellett hatékony antioxidáns, illetve kiegészítő szerepe van még a glutation-savnak, a ginkgo-biloba kivonatnak, a cinknek, a Q10 koenzimnek stb.). A béta karotinból a szervezet A-vitamint állít elő ez felelős a bőr, köröm, haj, nyálkahártyák és az íny állapotáért. Hatással van a szemre, a légutakra, a szívre és egyéb szervekre, megrövidíti a betegségek időtartamát, segíti a sebek gyógyulását. Az E-vitamin oxigénnel látja el a szervezetet, fokozza az ellenálló képességet, akadályozza a trombózist és segíti a vérrögök oldódását. Javítja a sebek gyógyulását, hogy ne legyenek hegesedések, vizelethajtó hatású, javítja a termékenységet. A C-vitaminról mindenki tudja, hogy javítja az ellenálló képességet, döntő szerepe van a kollagén képződésben, a fogíny, az erek és csontok állapotában, segíti a vasfelszívódást, a sebgyógyulást, a koleszterinszint csökkenést. A szelén a többi antioxidánssal együtt lassítja az öregedést, az E-vitaminnal erősítik egymás hatását. A férfiaknak többre van szükségük belőle mint a nőknek.

BioTech USA - Egészségmegőrzés, antioxidánsok - protein-vitamin.hu

Minden ami sport, minden ami táplálkozás
2018 © Minden jog fenntartva