Cikkek

Casein Fusion - Az éjszakai fehérje

A kazein egy lassú felszívódású fehérje forrás, ami a legjobb az esti, lefekvés előtti fogyasztásra.

Mi is a kazein?

A kazein egy magas minőségű fehérje, melyet gyakran használnak különféle fehérjetartalmú és étkezést helyettesítő táplálékkiegészítőkben. Bár nem annyira jól ismert, mint a tejsavófehérje, a kazein kiemelkedő mennyiségben biztosítja a legfontosabb aminosavakat (20,5% glutamin), melyekre testünknek szüksége van ahhoz, hogy megőrizze a megszerzett izomtömeget és segítse az izomzat építését. A kazein a gyomorban gélszerű állagú lesz és nagyjából 7 órán át látja el a szervezetet aminosavakkal. Az aminosav csúcs nagyjából 3-4 óra után következik be, szemben a tejsavó 40 percével.

Miért a kazein a legjobb választás lefekvés előtt?

A gélszerű állag miatt a kazein lassan és fokozatosan szívódik fel, így lassabban is emésztődik. A folyamatos pozitív nitrogén egyensúlynak köszönhetően hosszan tartó aminosav ellátást biztosít az izmoknak, ami gátolja a katabolizmust, vagyis az izomlebomlást. Kétféleképpen tudod a leggyorsabban növelni az izomtömegedet. Az egyik, ha edzésed után fokozod az anabolikus állapotot, vagyis feltöltöd az izmaidat tejsavó fehérjével, a másik, ha megakadájozod az izomlebontást. Erre pedig remek megoldás egy kazein tartalmú kiegészítő.

Intenzív edzés során testünknek több fehérjére van szüksége, hogy csökkentse az izom lebomlását és, hogy ellássuk a szükséges aminosavakkal, így segítve izmainkat hogy nagyobbak és erősebbek legyenek.

Kazein vagy tejsavó?

A kazein nem helyettesítheti a tejsavó fehérjét. Edzés után próbálj gyorsabb felszívódású proteint választani, lefekvés előtt pedig kazeint!

A kazein nem alkalmas az edzés utáni fehérje bevitelre, a lassú felszívódása miatt. A kazeint általában pihenőnapokon, mondjuk reggel és este lefekvéshez használják, hogy egész éjszakára ellásson aminosavakkal. A kazein nagyszerű vacsora helyettesítő akár diétában is, hiszen teltségérzetet okoz, így simán kibírjuk reggelig éhezés nélkül.

3 féle kazein a Casein Fusion-ben

A kazeinnek 3 formája létezik: kalcium kazeinát, micelláris kazein és tejfehérje. Pontosan ezek a fehérjetípusok találhatóak meg a Casein Fusion-ben.

Ha izomépítés, vagy izommegtartás a cél, akkor estére, esetleg napközben nagyszerű választás a kazein.


BioTech USA
protein-vitamin team

2012.08.26.

Minden ami sport, minden ami táplálkozás
2020 © Minden jog fenntartva

Impresszum
Telefon:+36204601816
E-mail: info@protein-vitamin.hu
Elérhetõségek