A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, az olíva olajon kissé megfonnyasztjuk. A csirkemellet szinte darált hús állagúra aprítjuk és hozzáadjuk a hagymához. Folyamatosan kevergetve 10 percig pirítjuk. Kevés sóval, borssal, majoránnával, csemegepaprikával fűszerezzük. Kissé hűlni hagyjuk és a puha, s szintén kihűlt zabpehellyel és a tojásokkal összedolgozzuk. Egy közepes nagyságú,magas falú tepsit enyhén kiolajozunk (olíva olaj), a kellevelek felét egyenletesen beleterítjük és a húsos-zabpelyhes masszát ráhalmozzuk, végül a maradék kellel beborítjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb. 50 percig sütjük. |
2012.06.14.
2012.06.13.
2012.06.13.
Elkészítés:
A zöldségeket fél centis kockákra vágjuk, majd besózzuk. 20 perc elteltével a levet leszűrjük róla. A 4 főtt tojást két szelet kivételével szintén kockákra vágjuk, és a salátába keverjük. A reszelt fokhagymára ráöntjük az olajat, és kikeverjük. Utána a túrót, a tejfölt, a tojássárgáját hozzáadjuk és összedolgozzuk. A túró kissé darabos lehet az öntetben, végül ételízesítővel ízesítjük. Ráöntjük a felkockázott zöldségre és elkeverjük. A tetejére reszeljük a sajtot, majd rátesszük a két karika tojást és napsugárként a cikkekre vágott paradicsomot. Bármely sült vagy grillezett húshoz finom. |
2012.06.13.
Az ízesítés: - A magoshoz ízlés szerint 3-4 csésze felaprított olajos mag (dió, mandula, szezámmag, tökmag, napraforgó mag) és szintén felaprított aszalt gyümölcsök (mazsola, datolya, sárgabarack, aszalt szilva stb.) - A csokishoz felaprított csokidarabkák és 1-2 evőkanál fahéj - A kókuszoshoz 1-2 csésze kókuszreszelék, de akkor a mogyoróvaj legyen kevesebb, mert a kókusznak is van zsiradék tartalma. 1. Pirítsd meg a zabpelyhet szárazon a sütőben 5-10 perc alatt 170 fokon. Nagyon figyelni kell rá, mert könnyen megég. Hagyd kihűlni. 3. Egy nagy tálban keverd össze a száraz alapanyagokat, majd add hozzá a mogyoróvajat, a steviat és annyi almaszószt amennyit felvesz. |
Néhány napja a Clean Eating , azaz tiszta táplálkozás (erről majd egy másik cikkben) témában keresgéltem az interneten és ráakadtam egy amerikai oldalra. Tiffany, a szerző azt írta, hogy neki 4 dollár sok egy protein szeletért. Hm, hát ha egy amerikainak sok, akkor egy magyar mit mondjon. Rögtön kíváncsi lettem mit alkotott és nem csalódtam. A protein szeletet a testépítők, az amatőr kondizók és a fogyókúrázók is előszeretettel fogyasztják, hiszen magas a fehérje és alacsony a szénhidrát tartalma, így megőrzi az izomzatot és segíthet a fogyásban is. Még egy előnyére jöttem rá, kiváló éhségcsillapító és reggeli napindító a család bármelyik tagjának. A megszokott müzliszeletekkel ellentétben csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmaz, fehér lisztet, cukrot és mesterséges adalékokat nem! A hozzávalók közül a protein port „whey protein” néven lehet venni bodybuilding boltokban, webáruházakban. Manapság nem csak a testépítők használják, hanem sok hobbi sportoló is. Aerobik, intervallum edzés vagy kondizás után is érdemes egy adagot meginni belőle, hogy építse az izomzatot és ne lebontsa a szervezet. De vissza a recepthez. Néhány változtatást azért én is tettem és több ízesítést is ajánlok. Kb. 30 szelet lesz, ha a család is enni fogja, akkor kevesebbet nem is érdemes készíteni. Ha csak magadnak sütöd, akkor elég a fele is. Jól zárható műanyag dobozban eláll akár két hétig a hűtőben. Arra számíts, hogy ez nem nasi, hanem tömény és laktató protein szelet! |
2012.06.21.
2012.06.26.
2012.06.26.