Cikkek » Milyen vitaminokra van szüksége egy sportolónak? » Hogyan használd jól a fehérjéket a testépítés során?

Cikkek

Hogyan használd jól a fehérjéket a testépítés során?

fehérjebevitelA fehérje nélkülözhetetlen az izmok számára, úgy kell rájuk tekinteni, mint az izmok létfontosságú építőkövére. A sportolók számára kiemelt fontosságú, hogy megfelelően pótolják a fehérjéket, mert nélkülük az izmok nem képesek fejlődni és le is épülnek, de annak sem ártalmas tisztában lenni néhány dologgal ezzel kapcsolatban, aki nem profi  sportoló.

Először is fontos tisztázni, hogy a fehérjékre nem csak az izomzat felépítéséhez van szükségünk, hanem minden sejtben lejátszódó folyamatban részt vesznek. Fontos szerepet játszik még például: a hormonképzésben és a hormonszint fenntartásában is. A fehérjéről régóta tudvalevő, hogy az edzések utáni időszakban nélkülözhetetlen a megfelelő mértékű és sebességű regenerációhoz. Viszont azt már sokkal kevesebben tudják, hogy mennyire hasznos a terhelés további szakaszaiban is a megfelelő fehérjebevitel. Ahhoz, hogy jól tudjuk használni a fehérjéket, érdemes négy dolgot szem előtt tartanunk: a fehérjeszükséglet fedezése, megfelelő minőségű fehérje, helyes szedési módszer és időzítés, és a rendszeresség. A napi fehérjeszükségletet befolyásoló tényezők a következők: a nem, a testsúly, az életkor, és a fizikai aktivitás szintje. De lássunk egy példát!
Ha súlyzós edzést végzel, és megnöveled mellette a proteinbevitelt, nagyban segíted vele az izomtömeged növekedését! Az izomszövetek folyton regenerálódnak és cserélődnek, tehát a fehérjeáramlás sem áll le. Hogy ezt maximalizálni tudd, folyamatos pozitív nitrogén egyensúlyra van szükség, amit a többlet fehérjebevitellel érhetsz el.

De mi a helyzet a fehérje és a fogyás viszonyával?

Alapvetően a fehérjedús ételek termogenikus hatásúak, mivel a protein megemésztéséhez 30%-kal több energiára van szükség, mint szénhidrát és a zsír esetében, ezért a magas fehérjetartalmú ételek fogyasztása gyorsítja az anyagcserét.

Akár profi testépítő, sportoló, fogyni vágyó, vagy csak alkalmanként edzeni járó vagy, fehérjékre szükséged van! Ha pedig egy megbízható helyről szeretnéd beszerezni a legjobb minőségű termékeket, akkor nálunk a legjobb helyen jársz!

Ha kérdéseid vannak, keress minket bátran a honlapunkon közzétett elérhetőségeken!

Minden ami sport, minden ami táplálkozás
2020 © Minden jog fenntartva

Impresszum
Telefon:+36204601816
E-mail: info@protein-vitamin.hu
Elérhetõségek