Cikkek » Milyen vitaminokra van szüksége egy sportolónak? » Minden, amit a táplálékkiegészítőkről tudni érdemes!

Cikkek

Minden, amit a táplálékkiegészítőkről tudni érdemes!

Hihetetlen gyorsasággal jelennek meg újabb és újabb, jobbnál-jobb táplálékkiegészítők a piacon. De tulajdonképpen mik is azok a táplálékkiegészítők?

Vannak olyan alapvetőek, amiket még azok is ismernek, akiket egyébként nem foglalkoztat ez a téma, ilyenek például a fehérje-, vagy a multivitamin-készítmények. Ezek olyan kiegészítők, amikkel könnyedén pótolhatjuk a kihagyott, vagy a feldolgozott élelmiszerekből hiányzó vitaminok, fehérjék és más hasznos anyagok bevitelét.

Kell-e neked egyáltalán táplálékkiegészítő? És ha igen, milyen? Ez attól függ, hogy mi a célod, mert merőben másra van szüksége egy nagy állóképességet igénylő sportot űzőnek, és másra annak, aki például csak diétázik. Vannak azért közös pontok, a vitaminok, fehérjék és ízületvédők, ezek mindenkinek jól jönnek! Ráadásul, ha a rendszeres edzés mellett döntöttél, akkor nőni fog a vitamin- és ásványi só-szükségleted, fehérjéből is többre lesz szükséged, és táplálékkiegészítőkkel sokkal könnyebben kiszolgálhatod a tested új igényeit. Vannak speciális kiegészítők is, mint például: zsírégetők, az erőemelőknek kreatin, a sportolóknak béta-alanin. A kreatin azért ennyire kedvelt a testépítők körében, mert rövid időn belül jelentős és látványos izom- és erőnövekedés érhető el a segítségével. A kreatint a szervezetünk is elő tudja állítani, sőt különböző ételekben is megtalálható kisebb mennyiségben. De ahhoz, hogy egy adagnyihoz hozzájussunk (ami 5 gramm), kicsivel több, mint 1 kiló minőségi marhahúst kellene elfogyasztanunk. Szóval sokkal egyszerűbb és szervezetet kímélőbb módszer, ha a táplálékkiegészítők segítségével pótoljuk az izmok fejlődéséhez szükséges mennyiséget, többek között ezért is rajonganak sokan ezért a megoldásért.

Ha Te is elkötelezted magad a sport és az edzés mellett és szeretnél minőségi, jól bevált táplálékkiegészítőket vásárolni, a lehető legjobb helyen jársz! Kérdéseid vannak a rendelés előtt? Keress minket bátran a honlapunkon feltüntetett elérhetőségeink bármelyikén, szívesen megválaszoljuk őket!  

Minden ami sport, minden ami táplálkozás
2020 © Minden jog fenntartva

Impresszum
Telefon:+36204601816
E-mail: info@protein-vitamin.hu
Elérhetõségek