Cikkek » Milyen vitaminokra van szüksége egy sportolónak? » Minden, amit az étrendkiegészítőkről tudni érdemes

Cikkek

Minden, amit az étrendkiegészítőkről tudni érdemes

étrendkiegészítők Modern világunk egyik nagy problémája, hogy mindenki időhiányban szenved. Ez sajnos sok ember esetében már odáig fajult, hogy nincs ideje odafigyelni az étkezésére, a napok nagy részében csak gyorsan eszik például egy szelet pizzát és siet tovább.

Ha ez nem lenne rendszeres, akkor nem is lenne vele gond, azonban ha minden nap a gyorséttermeket választjuk, akkor szervezetünk nem jut hozzá a szükséges tápanyagokhoz. A táplálkozástudomány éppen ezért mindenkinek hasznára van, ezért érdemes egy kicsit elmélyülni az étrendkiegészítők világában sportolóként és nem sportolóként egyaránt.

A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, és mindenkinek tisztában is kell vele lennie, hogy az étrendkiegészítők nem gyógyszerek. Nem alkalmasak betegségek kezelésére, nincsen gyógyhatásuk sem, és nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, változatos étrendet. Szedésükkel pótolhatjuk viszont pl. a nem megfelelő táplálkozásból eredő mikrotápanyagokat, mint amilyenek a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek. Sokat tehetünk ízületeink védelméért is, itt érdemes már a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetni. Természetesen ehhez is termékek széles választáka áll rendelkezésre. Fogyókúrázóknak is nagy segítségére lehet termékpalettánk egy része.

Az étrendkiegészítőknek fontos szerepük van a sportolók életében. Egyre többen vannak tisztában azzal, hogy az arányos, ideális testalkat nem érhető el tudatos táplálkozás nélkül. Ez azonban sokszor nehezen kivitelezhető anélkül, hogy valaki órákat töltsön a konyhában. Az étrendkiegészítők, pl. a fehérjeporok, ilyenkor a kényelmet is szolgálják, hiszen nagyon könnyen és költséghatékonyan készíthetők el, ráadásul általuk biztosan minden tápanyagból elég jut a szervezetbe.

Amennyiben további kérdésed lenne az étrendkiegészítőkkel kapcsolatban, keress fel minket bátran! Cégünk minőségi termékek széles választékával és kedvező árakkal várja vásárlóit! Nézz körül nálunk, és rendelj kedvedre kínálatunkból, ha Te is a tudatos táplálkozók népszerű táborába tartozol!

Minden ami sport, minden ami táplálkozás
2020 © Minden jog fenntartva

Impresszum
Telefon:+36204601816
E-mail: info@protein-vitamin.hu
Elérhetõségek