Cikkcsoport leírások

Tömegnövelők

A tömegnövelők előre-csomagolt, magas tápanyag-sűrűségű élelmiszerek, melyek könnyen emészthető és koncentrált formában tartalmazzák mindazt, amire testsúlyunk növeléséhez szükségünk van. Ha a célunk az izomtömegünk növelése és intenzív edzéseket végzünk, akkor az ennek nyomán megemelkedett tápanyagigényünket a normál étkezéseink között és/vagy mellett fogyasztott tömegnövelő formulákkal biztosíthatjuk.

10-15 évvel ezelőtt a tömegnövelő termékek alacsony fehérje tartalom mellett nagy mennyiségben tartalmaztak egyszerű szénhidrátokat (cukrokat).

A modern tömegnövelő formulák, nagyobb fehérje aránnyal és összetett szénhidrát komplex-el és a legújabb szénhidrát formulákkal (Palatinose, Vitargo) rendelkeznek, valamint számos tömegnövelő készítmény tartalmaz hozzáadott vitaminokat, kreatint, energizáló formulát is.

A tömegnövelő készítményeket tanácsos edzések előtt, után illetve étkezések után fogyasztani. Ha szilárd táplálkozásból nem fedezhető a növekedéshez szükséges kalória mennyiség, a tömegnövelő készítmények segítenek majd a fejlődésben.

A tömegnövelők csoportosítása első megközelítésben fehérjetartalmuk alapján történhet, mely csoportosítás a tömegnövelők közötti választásunkat is ez segítheti:

30% alatti fehérjetartalom: amennyiben testsúlyunk növelése szinte lehetetlennek tűnő feladat a számukra, vagy különösen intenzív sporttevékenység, illetve fizikai munka tápanyagigényét szeretnénk fedezni, akkor ebből a csoportból válogassunk!
(Max Gain Plus, Hyper Mass 5000, Nitro Gain)


30% feletti fehérjetartalom:
amennyiben tömegnövekedésre van szükségünk, azonban úgy érezzük, hogy viszonylag könnyen raktároz szervezetünk zsiradékot is, akkor elsősorban ebből a csoportból válogassunk! (Brutal Gainer)


Tömegnövelés fő szabályai:


• Rendszeresen kell étkezni, naponta legalább ötször.
• Lehetőleg minden étkezés fehérje- és szénhidrát dús legyen.
• Hetente legalább háromszor eddz, kis szériaszámmal és minél nagyobb súlyokkal.
• Pihenj eleget, napi legalább 8 órát.
• Az éjszakázás nem segít a tömegnövelésben! A táplálékkiegészítőket a normál étkezés megtartása mellett, pluszba kell bevinni!
• Ha fontos az eredmény NE dohányozz, NE drogozz, NE igyál alkoholt!

 

BioTechUSA - Tömegnövelők - protein-vitamin.hu

2012.08.30.

 

 

Minden ami sport, minden ami táplálkozás
2019 © Minden jog fenntartva

Impresszum
Telefon:+36204601816
E-mail: info@protein-vitamin.hu
Elérhetõségek