Shirayan Vajramutthí Fekete Sárkány Harcművészeti Iskola


A Shirayan Vajramutthí harcművészet alaprendszere mintegy 1800 évvel ezelőtt India északi területén lett kidolgozva, s nem elsősorban a küzdelem képességének fejlesztése érdekében (ez később lett lényeges szempont), hanem inkább az egyoldalú és fárasztó szellemi gyakorlatok ellensúlyozásakénti sajátos testgyakorlatok rendszereként.

A Shirayan Vajramutthí harcművészet 1977-ben került Magyarországra, amelyet akkoriban még csak egyetlen kisebb csoportban gyakoroltak. Első nyilvános iskolája (Magyarországi Shirayan Vajramutthí Harcművészeti Iskola)1982-ben nyílt meg Budapesten, amely valamivel később a Magyar Kung-Fu Szövetség életrehívásához is bázist adó Tong Long Martial Arts Egyesület tagja lett.
A Shirayan Vajramutthí harcművészetet szervezett formában Indiában jelenleg nem gyakorolják.
A stílus hazai vezetője Shirayansampa Surayana Maharajanda Leányfalvi Attila.
A Shirayan Vajramutthí harcművészet a Magyar Tradícionális Kung-Fu és Wu-Shu Szakszövetség hivatalos stílusa. Az irányzat gyakorlói időnként küzdelmi- és formagyakorlat kategóriák bajnokságain is részt vesznek, melyeken a múltban és a közelmúltban több világbajnoki első-, második- és harmadik helyezést, valamint több magyar-bajnoki címet is szereztek.


Tanfolyami Helyszín:

Bp.XIII. József Attila Műv. Ház

Időpontok:
hétfő és szerda 18.00.- 19.30.

Oktatók:
Vajrasampha Márványkövi István, Vajrasampha Büki Péter
 Shirayan Vajramutthí Fekete Sárkány Harcművészeti Iskola
- BioTechUSA protein-vitamin.hu

2011.06.14.

Minden ami sport, minden ami táplálkozás
2018 © Minden jog fenntartva