Lapátolók Sárkányhajó CsapatTudj meg többet a sárkányhajózásról:

A sárkányhajózás egy kifejezetten közösségépítő csapat- és szabadidősport, ami összekovácsolja az embereket. Itt különösen kiemelt jelentéssel bír az „Egy hajóban evezünk!” kifejezés.
Ebben a sportban nem feltétlen az erő számít (persze az is fontos), hanem az összehangoltság! Nincs hernyózás!! A hajóban dolgozó 22 ember, beleértve dobost és a kormányost is, és persze még a parton szurkoló tartalékokat is, mind egyszerre, egy célért, a győzelemért küzd.
 


Csapatunk már évek óta együtt evez, de mint minden ”céges” csapatnál a lelkesedés és a létszám itt is eléggé változékony volt, kedvünktől, időnktől függően edzettünk és versenyeztünk
Az igazi lapátolás 2009-es szezon végén indult meg, amikorra már összeállt egy kemény mag, és ismét megkezdődött az ismerősök, kollégák toborzása. A lelkesedés szerencsére ragadós volt, és így 2010-re sikerült összeállnia egy komoly, versenyképes csapatnak, illetve hozzánk „szerződött” új, profi edzőnk is, aki lelkes odaadásával mindent megtett, hogy még jobban összegyúrjon minket.
 


Az új edzőnek, nagyobb lelkesedésnek és elszántságnak köszönhetően a csapat 2012-ben kijutott a milánói sárkányhajó világbajnokságra, ahol nemcsak tisztesen helyt állt, hanem egy nagyon szép bronzéremmel tért haza.
Néhány szó az előzményekről: Júliusban a kecskeméti válogató versenyen megszereztük a jogot, hogy indulhassunk a milánói VB-n, a 185 fős magyar válogatott csapat tagjaiként. Azért, hogy még jobban összeérjen a csapat, edzőtáborban is voltunk, ahol az eddigi legkeményebb és legnagyobb (több mint 100 fő) létszámú edzéseken vettünk részt a VB-t megelőző héten.
A világbajnokság 4 napja alatt (14 másik ország versenyzői mellett) a magyar válogatott rengeteg versenyszámban vett részt és szerepelt eredményesen. A Lapátolók csapata a versenyszámaiban az alábbi helyezésekkel büszkélkedhet:
1 bronz, két 4. és egy 7. helyezéssel zártuk a VB-t, ami egyszerű irodistáktól :-) nem is rossz teljesítmény.

A felkészülést már megkezdtük a 2013-as szezonra is, ahol hasonló nagy kihívásokkal nézünk szembe.


További információkat a csapatról a weboldalon találhattok: www.lapatolok.hu
Illetve a facebook-on:
https://www.facebook.com/pages/Magyar-Telekom-Rubin-Lap%C3%A1Tol%C3%B3k-S%C3%A1rk%C3%A1nyhaj%C3%B3-Csapat/168501489862554


Videókat itt találtok:

www.lapatolok.hu
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uvCPU05C6jw
https://www.youtube.com/watch?v=ctpq5ukmIaYLapátolók Sárkányhajó csapat - BioTechUSA protein-vitamin.hu

2011.11.30.

Minden ami sport, minden ami táplálkozás
2018 © Minden jog fenntartva