Szigethy Anett - fitness

Szigethy Anett – fitness
Szigethy Anett
Szigethy Anett – fitness


Tudj meg többet Szigethy Anettről:


Mesélj egy kicsit magadról!

Szigethy Anett vagyok,17 éves.
Jelenleg a Zrínyi Miklós Gimnázium 12. osztályába járok, idegenforgalom szakra.
3 éves korom óta sportolok, először a ritmikus gimnasztikát próbáltam ki, majd a szertornát, a vízibalettet és 10 éves koromban találtam meg a számomra legideálisabb sportot, a fitnesst. Most már el sem tudom képzelni, milyen lenne nélküle :)
 


Mi motivál téged az edzéseken?

Kezdetben hobbiként tekintettem erre a sportra,annak ellenére, hogy már a "felvételi vizsgán" is a versenyzői csoportba raktak. 1 évvel később indultam el első versenyemen, azóta ( 8 éve) minden évben versenyzek.
Ezért is minden edzésen a következő megmérettetés jár a fejemben és az, hogy a legjobbat kell kihoznom magamból.
 


Hol edzel és ki az edződ? Mesélj az edzéseidről, hogy telnek és milyen gyakorlatokat végzel?

Fitness edzőm Cservenyák Gabriella és Budaörsre járok edzésre. Személyi edzőm Osiyemi Zita és a Jump Fitness konditermet használom testem fejlesztésére:)
Mindig szívesen járok edzésre, sokszor kikapcsolódásnak is nagyon jó, máskor a feszültséglevezetésére is. Fitness edzésre azért járok szívesen mert ebben a környezetben, ezekkel a lányokkal és Gabi nénivel nőttem fel, mi egy kis család vagyunk. Amellett, hogy a légkör nagyon jó, keményen edzünk egytől egyig. Mindenkinek érdeke, hogy sikeres sportoló legyen. A fitness sportág nagyon összetett, az állóképesség, az akrobatika, a lazaság és az erő is jelen van. Ezt a négy elemcsoportot kell belesűrítenünk egy másfél perces szabadon választott gyakorlatba. Versenyen nagyon fontos a fellépőruha, a zene és a koreográfia összhangja. Egyénfüggő hogy egy gyakorlat mennyi idő alatt érik be, azaz, hogy mennyi ideig kell gyakorolni ahhoz, hogy színpadképes legyen.
Konditeremben kardió és erősítő gyakorlatokat végzek.
 


Kik motiválnak a magánéletben és az edzéseken?

A magánéletben a barátaim és a családom az, akik támogatnak, segítenek, úgyhogy ők mindenféleképpen motiváló hatással vannak rám. Az edzéseken mind Zita, mind Gabi néni nagyon sokat segít, akár a sportról, akár magánjellegű problémákról van szó. Mindketten támogatnak és segítenek. Rajtuk kívül pl. Horváth Frida modellversenyző az, akinek a sportkarrierje motiváló hatással van rám.
 


Milyen eredményeket értél el?

2006 és2010 között fitness kategóriában Magyar Bajnokságokon többször állhattam dobogóra.
A 2010.novemberében megrendezésre került VilágKupán 4. lettem, ezzel kvalifikáltam magam a 2011, októberi madridi Arnold Classic versenyre.
Sajnos e verseny után sérülés miatt abba kellett hagynom a fitness edzéseket. Azonban a kondit nem hagytam abba és közös megegyezés alapján továbbra is modell és bodyfitness kategóriában indultam versenyeken.
2012. október IFBB Fitness Ritmus Magyar Bajnokság 3. hely.
2011. májusban a St.Pöltenben megrendezésre került Ausztria kupán 1.helyezést értem el.
2011. Fitbalance 2., illetve 3. hely
2011. június: Európa Bajnokság Madridban 7. hely
2011. október: Madrid, Arnold Classic

3 szoros szertorna kerületi bajnok is vagyok. :)


Milyen táplálék-kiegészítőket használsz a teljesítményed növeléséhez?

A BioTechUSA Protein Fuel fehérjét iszom izmaim növelésére, a cardio edzésekhez L-Carnitine-t, az egészségem megtartására pedig C-vitamint és multivitamint szedek. A suliba pedig protein szeleteket szoktam magammal vinni. A kókuszos a kedvencem.:)
 


Mik a céljaid a jövőre nézve ebben a sportban?

Ebben az évben sajnos ki kell hagynom a versenyzést az érettségi miatt, azonban szeptemberben igyekszem az eddigi legjobb formámat hozni.
Nem tudni még, hogy továbbra is modell, vagy fitness kategóriában versenyzek majd, de az biztos, hogy keményen kell dolgoznom az elkövetkezendő hónapokban. Érettségi után mindenképpen szeretnék a fitness és testépítés világában elhelyezkedni. Remélem sikerrel járok, én megteszek mindent, amit tudok.
Céljaim között szerepel az amerikai Arnold Classic is, és legfőbb álmom kiskorom óta, hogy egyszer majd az én tiszteletemre szóljon a magyar himnusz. Ígérem mindent megteszek a cél érdekében.

2011. Budapest
 

 

Ani világkupa

 

 

 

 

Szigethy Anett
Szigethy Anett
Szigethy Anett

 

Szigethy Anett fitness

 

Szigethy Anett Szigethy Anett

 

Szigethy Anett Szigethy Anett

 

Szigethy Anett Szigethy Anett Szigethy Anett

 Szigethy Anett
BioTechUSA protein-vitamin.hu

Minden ami sport, minden ami táplálkozás
2018 © Minden jog fenntartva