UTE Taekwondo


2005 nyarán fogalmazódott meg bennünk a terv, hogy szeretnénk egy saját csapatot csinálni, ahol kortól, nemtől függetlenül mindenki megismerheti és elsajátíthatja ezt a tradicionális harcművészetet, illetve olimpiai sportágat. Célunk az, hogy a versenysport mellett minél több emberrel szerettessük meg a sportot, a rendszeres mozgás örömét.

Ebben szerencsére partnerre találtunk az Újpesti Torna Egyletben, ahol a Judo szakosztály égisze alatt megkezdhettük munkánkat.

2005 november 2-án tartottuk első edzésünket, akkor még szerény, 7 fős létszámmal. A korosztály széles skálája miatt hetente háromszor tartunk felnőtt és kétszer gyerekedzést, ahol a folyamatos és kitartó munkának köszönhetően egyre nagyobb létszámban vagyunk jelen.
 


A tapasztalatok szerint nem lehet elég korán kezdeni a sport megszerettetését, így most indítottunk az óvodás korúak részére is tanfolyamot, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg a kicsik a taekwondo szépségével. Az évek folyamán egy nagyon jó csapat alakult ki, edzéseinkre a sportolóink különböző célokkal járnak. Van, aki hobbiból, van aki komolyabb szándékkal, van akit csak a mozgás öröme és a jó hangulatú edzések, van akit a minél magasabb övfokozat és tudásszint elérése illetve a minél eredményesebb versenyzés motivál.
 


Edzéseinkre a kemény munka jellemező, melynek eredményeképpen sportolóink sikeresen teljesítik a vizsgákat, illetve készülnek fel a versenyekre. A 2009-s OB-n minden indulónk dobogós helyezést szerzett, 3 ezüst és 2 bronz éremmel zártuk a versenyt. A 2012-es Országos Bajnokságon pedig már 21 versenyzővel indultunk és 19 éremmel zártunk, amiből 7 arany, 7 ezüst és 5 bronz lett!
 


Nagyon büszkék vagyunk, hogy egy ilyen patinás klub falai között edzhetünk, dolgozhatunk, versenyezhetünk.

Vezetőedző Breznai Ágnes aki (2009-2012 Junior Válogatott edző), 10 éves versenyzői és 7 éves edzői tapasztalattal rendelkezik és Kiss Adrienne, aki ugyancsak több OB aranyat tudhat magáénak.
 

 

 

 

 

 

 

 

The Best Taekwondo Olympic Games 2012

 

 

 2012.10.29.

Minden ami sport, minden ami táplálkozás
2018 © Minden jog fenntartva