Sport szerinti termékajánló

Mi kell a testépítéshez?

Testépítés

Izomtömegünk növelése, vagy akár zsírraktáraink csökkentése nem egyszerű feladat. Ahhoz, hogy fejlődésed maximális legyen, nem csak az edzéseidre kell odafigyelni. A helyes táplálkozás, tehát a megfelelő mennyiségű-, és minőségű szénhidrát-fehérje-zsír bevitel fontossága megkérdőjelezhetetlen. Emellett a gondosan összeválogatott táplálékkiegészítők jelenthetik azt a fajta pluszt, amivel edzéseid intenzitása növekedhet, állóképességed javulhat, regenerációd gyorsabbá válhat, valamint izomtömeged könnyebben gyarapodhat.
 


A megfelelő tápanyagok nélkül nem leszel képes sem tartós és egészséges fogyásra, sem izomépítésre. Alaposan összeállított edzésterv mellett növelned kell a fehérjebeviteled, és célodtól függően kell számolnod a szénhidrátfogyasztásod is. A továbbiakban a testformáláshoz szükséges kiegészítők és hatóanyagok leírását találod.


Fehérjék

Minden sporttevékenység - legfőképp a testépítés - fokozza a szervezet fehérjeigényét. Ha edzel, nehéz akkora mennyiségű szilárd táplálékkal biztosítani a szükséges fehérje mennyiséget, mint amennyi a testednek kell. Ezért nagyszerű segítőtársak a fehérje készítmények, melyek esszenciális élelmiszerek, fogyasztásuk pedig mentes bármiféle mellékhatástól.


Aminosavak

A testünket 50%-ban felépítő fehérjék építőköveit nevezzük aminosavaknak. Az általunk ismert, több száz aminosav közül vannak esszenciálisak, vagy félig esszenciálisak, melyeket a szervezet egyáltalán nem, vagy csak nagyon kis mennyiségben tud előállítani, ezért azokat külső forrásból pótolni kell. Az aminosavak az enzimekkel együttműködve szerepet játszanak a hormontermelésben, a szervek és az izomszövet felépítésében, valamint részt vesznek az anyagcsere-folyamatokban is.


Kreatinok

A legfőképp a vázizomzatban található kreatin egy olyan fajta aminosav, amely fokozza az adenozin-trifoszfát (ATP) képződést, így részt vesz az izomsejtek energiaellátásában. Ha étkezésünket kreatinnal egészítjük ki, az izmaink több kreatint tárolhatnak, ezáltal teljesítményünk, robbanékonyságunk fokozódik, az izmok pedig teltebbek és nagyobbak lesznek.


Tömegnövelők

Olyan minőségi szénhidrátkomplexet és fehérjét, valamint vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó készítmények, amelyek segítik a teljesítmény-, és a testsúly növekedését. Ideális lehet vékony, ektomorf testalkatúaknak, vagy azok számára, akik nem tudnak olyan mennyiségű ételt elfogyasztani testsúlyuk gyarapodásához, amennyit kellene.


Energizálók, NO-fokozók

Segítenek a teljesítmény növelésében, javítják a vérkeringést, ezáltal felgyorsítják az izomépítést, a regenerálódást. Értágító hatásuknak köszönhetően megnövekszik a test oxigénfelvétele, valamint az érfalak átmérőjének növekedésével az anabolikus hormonok is könnyebben szállítódnak a testben. Késleltetik az edzés közben fellépő izomsavasodást, ezáltal elősegítik a hatékonyabb edzésmunkát.


TST-fokozók

A 100%-ig természetes tesztoszteronfokozóknak köszönhetően növekedésnek indul az izomtömeg, hiszen akadályozzák az izmokban fellépő katabolizmust, azaz izombontást. Emellett pedig elősegítik a testzsír csökkenését is. A növényi kivonatokat tartalmazó készítmények nem minősülnek doppingszerlistás szereknek! 30 éves kor fölött ajánljuk, mikor a szervezet saját tesztoszteron-termelése csökken.


Vitaminok és ásványi anyagok

Szervezetünk zavartalan működéséhez, valamint a megfelelő anyagcsere-folyamatokhoz elengedhetetlen a vitaminok és ásványi anyagok külső pótlása, hiszen táplálékkal egész egyszerűen nem tudunk ezekből elegendő mennyiséget bevinni. Sportolóknál az egészség, a csúcsteljesítmény elérése érdekében és a regeneráció szempontjából van kulcsszerepük.Testépítés - BioTechUSA protein-vitamin.hu

Minden ami sport, minden ami táplálkozás
2020 © Minden jog fenntartva

Impresszum
Telefon:+36204601816
E-mail: info@protein-vitamin.hu
Elérhetõségek