Csasztvan Lilla - torna


Tudj meg többet Csasztvan Lilláról:

Mesélj egy kicsit magadról!

Csasztvan Lilla vagyok 2002.01.14-én születtem Budapesten.
2007 őszén az óvodában válogattak be az UTE szertorna szakosztály óvodás csoportjába. Az UTE-ba 2008 tavaszáig jártam, amikor anyukám úgy látta jónak az UTE-ban folyó akkori sportiskolai rendszer miatt, ha nem folytatom tovább a szertornát. De én egész nyáron a nagy sátrunk összetartó vasain lógtam fejjel lefelé. Kértem anyukámat, hogy vigyen engem valahova, ahol lehet lógni, mint a korláton. Így aztán anyukám az internet segítségével talált rá 2008 szeptemberében a Postás SE-be. Elég gyorsan fejlődtem, ezért 2008 novemberében edzőim elvittek életem első versenyére, ahol természetesen nyertünk és ekkor vált az életem értelmévé a TORNA. Később 2013 januárjában egyesületet váltottam: a Postás-ból átigazoltam a KSI SE-be. Amikor először beléptem a terembe biztos voltam benne, hogy nagyon fogom szeretni és nagyon örültem neki, hogy mind az edzőim, mind a társaim egyből elfogadtak.Mi motivál téged az edzéseken?

Az motivál, hogy szeretem amit csinálok és mindig vannak céljaim, amit el szeretnék érni. Ez általában sikerül is, de a fő cél, hogy kijussak az EB-re, vagy a VB-re. A legnagyobb álmom az Olimpia. A legfontosabb, hogy a családom büszke rám és ez nagyon jó érzés.


Hol edzel és ki az edződ? Mesélj az edzéseidről, hogy telnek és milyen gyakorlatokat végzel?

A KSI SE szertorna szakosztályában tornázom. Edzőim Muzsnayné Bellák Erzsébet és Szentiványi Péter: mindketten nagyon jó és lelkiismeretes szakemberek. Az edzések hétfőtől-péntekig 13-órától 18-19-óráig tartanak, szombatonként 9-13 óráig. Az edzést bemelegítéssel kezdjük, azután az edzőkkel egyeztetjük a kezdő szert és végig megyünk mind a négy szeren: talaj, gerenda, korlát és ugrás, ezek után jön általában a saját súlyos néha súlyzós vagy gumiköteles erősítés (húzódzkodás, fekvőtámasz, tolódzkodás, kötélmászás, hátizom és hasizom erősítés különböző gyakorlatokkal) és végül lazítás. Az edzés végén anyu a BioTech-es fehérje (Nitro Pure Whey Gold) itallal, vagy szelettel (Go Protein Bar) vár.

Milyen eredményeket értél el és ezek közül melyikre vagy a legbüszkébb?

2008-2009.
Egyesületi versenyek többszörös 1. hely csapatban.


2010.
Leány Gyerek Haladó CSB. csapat 1. hely.

2011.
Leány Gyerek Haladó CSB. csapat 3. hely, egyéni összetett 6. hely

2012-2013.
Fame Svod Open nemzetközi verseny mindkétszer csapat 1. hely,
Leány Serdülő CSB. csapat 1 hely., Leány Kadet CSB . csapat 1. hely,
Leány Serdülő Budapest-Vidék bajnokság egyéni összetett 5. hely, talaj 3. hely

2014.
Leány Kadet CSB. első forduló csapat 2. hely
Leány Kadet Budapest-Vidék Bajnokság első forduló egyéni összetett 6. hely

Mik a céljaid a jövőre nézve ebben a sportban?

A lehető legtöbbet kihozni magamból. Addig szeretném csinálni, amíg van egy következő cél és el is tudom érni, meg tudom valósítani. Az, hogy van-e értelme csinálni, az majd 2-3 éven belül dől el.

 Csasztvan Lilla
- BioTechUSA protein-vitamin.hu

2014.08.17.

Minden ami sport, minden ami táplálkozás
2018 © Minden jog fenntartva