Tóth Ivett - műkorcsolya

 


Tudj meg többet Tóth Ivettről!


Hogyan kerültél a jég közelébe, és lettél élsportoló?

Apukám 5 évesem vitt le először a jégpályára. Már a első alkalommal megtetszett a siklás és a sebesség. Először még csak hétvégente, azután hétközben is elkezdtem edzésekre járni. Egy év elteltével már naponta kétszer is lent voltam a jégen. Miután az elvégzett edzésmunka után jöttek az eredmények, bekerültem az élsportolók mezőnyébe.


Hol edzel és ki az edződ? Mesélj az edzéseidről, hogy telnek és milyen gyakorlatokat végzel?

Az edéseim a káposztásmegyeri Jégpalotában vannak, edzőm Sebestyén Júlia. Naponta két jeges edzésem van. Heti 2 szárazedzésem és 2 balett órám. A jeges edzéseken ugrásokat, forgásokat és lépéseket gyakorlok, illetve versenyidőszakban leginkább programjaimat csiszolom. A szárazedzéseken gimnasztika és kondicionális képességfejlesztés van , míg a baletton nyújtás, balett és az előadásmód csiszolása a feladat.


Mi a korcsolyázásod erőssége?

Jégen az ugrások (dupla Axel, tripla Lutz) és a forgások.


Az étkezésre mennyire figyelsz oda? Kell valamilyen speciális étrendet követned?

A versenyidőszakban súlyom optimálisan tartása miatt odafigyelek az étkezésemre. Speciális étrendet ugyan nem követek, de figyelnem kell a megfelelő szénhidrát, zsír, fehérje, ásványi anyag, vitamin és folyadékbevitelre. A táplálék-kiegészítők közül, edzések közben a BioTechUSA Multi Hypotonic izotóniás italát használom, edzések után fehérjét, napközben pedig a vitaminokat szedem.


A távolabbi jövőbe tekintve, milyen terveid vannak a korcsolya sporttal?

Most talán a legfontosabb célom, hogy a következő szezonban kvalifikálni tudjak a 2018-as Olimpiára.További cikkek Ivettről:

Tóth Ivett, a jég hercegnője!
https://www.ujeuropaalapitvany.hu/cikk/toth-ivett-a-jeg-hercegnoje


Műkorcsolya Eb: Tóth Ivett bravúrosan kezdett
https://www.nemzetisport.hu/teli_sportok/mukorcsolya-eb-toth-ivett-bravurosan-kezdett-2463711Tóth Ivett - BioTechUSA protein-vitamin.hu

2016.06.18.

Minden ami sport, minden ami táplálkozás
2018 © Minden jog fenntartva