Enciklopédia

Szőlőmag kivonat

A szőlőmag a természetben megtalálható egyik leghatásosabb antioxidáns. Bioflavonoidokban, antioxidánsokban igen gazdag, segít megelőzni a szabadgyökök okozta sejtkárosodásokat. Kivonata 15-25-ször erősebb az E-vitaminnál a vas és az oxidatív szennyezések semlegesítésében.

A szőlőmag kivonat egy gyógyhatású növénykivonat, melyet elsősorban magas proanthocianidin tartalmáért alkalmaznak. A proanthocianidin egy bioflavonoid, mely antioxidáns hatásokat mutat, és melyet egyesek artritisz, zúzódások, ínybetegségek, visszérgyulladás, fekélyek, visszerek, és egyéb keringési problémák gyógyítására alkalmaznak. Az allergiák kezelésére is alkalmazzák.

Hogyan működik és milyen kutatások támasztják alá működését?

Azt tartják, hogy erősíti és védi a kötőszövetet. A proanthocianidinek a bőr rugalmasságát is elősegítik, mivel stabilizálják a kollagént és az elasztint. A szőlőmag kivonatot antioxidáns hatása a gyulladások, szív-és agyi infarktusok, valamint az arteriosclerosis során kialakuló hypoxia ellen is hatásossá teszi.

Mikor van rá szükség és mik a hiánytünetei?

A szőlőmag kivonat hatalmas népszerűségre tett szert az évek során. Már a korai ’80-as évek óta vizsgálják szabadgyökök elleni, valamint hisztamingátló hatásait. Ez a szabadgyök semlegesítő hatás végül hússzor erősebbnek bizonyult a C-és E vitaminénál.

Terápiás alkalmazásának hatásossága dózisfüggő volt. Használata terhesség ideje alatt is biztonságos.

A megfelelő eljárás alkalmazásával a szőlőmag kivonatban az oligomerikus proanthocianidin komplexek (OPC) 95%-át proanthocianidin teheti ki.

Forrás: ShopBuilder

BioTech USA - A Te tested, a Te életed! - Grape Seed!

Minden ami sport, minden ami táplálkozás
2020 © Minden jog fenntartva

Impresszum
Telefon:+36204601816
E-mail: info@protein-vitamin.hu
Elérhetõségek