Enciklopédia

Tejfehérje

Rövid áttekintés

A tejprotein táplálékkiegészítők széles körében megtalálható, úgy az MRP-kben mint a proteinszeletekben és a fehérjeturmixokban. Nem is véletlenül: a kazeinnel és tejsavó fehérjével kombinálva a tejfehérje rendelkezik mindkettő előnyös tulajdonságaival, beleértve az izomregenerációhoz és növekedéshez szükséges magas aminosav tartalmat, csakúgy, mint az immunrendszer erősítését. Ráadásul zsírmentes, alacsony kalóriatartalmú, és könnyen emészthető.

Egyéb elnevezések

Teljes tejfehérje (TMP), tejfehérje koncentrátum (MPC), tejfehérje izolátum (MPI)

Hol találhatjuk meg a tejfehérjét?

A tejfehérjét tehéntejből vonják ki, mely 3-5%-os fehérjetartalmú, és két fehérjetípusból épül fel: kazeinből és tejsavóból. A tejfehérje átlagosan 80% kazeint és 20% tejsavót tartalmaz. Tipp Olyan tejfehérjéket keress, amiket alacsony hőmérsékleten gyártottak, így ugyanis megelőzhető a fehérjék denaturálódása, és az ebből adódó hatásfokcsökkenés.

Miért használják a sportolók a tejfehérjét?

Nyilvánvalóan bizonyítékok támasztják alá, hogy a sportolóknak és fitneszrajongóknak (függetlenül az ágazattól) intenzív edzés okozta stressz hatására megnő a fehérjeigényük — egyszerűen szólva, a fehérje esszenciális az izomtömeg növekedés és regenerálódás szempontjából. Figyelembe véve, hogy a tejfehérje tartalmaz kazeint és tejsavót is, aktív emberek számára kiváló minőségi fehérjeforrásnak bizonyul.

A tejfehérjét jó minősége és értéke népszerű adalékká teszi sok fehérjeporban, étkezést helyettesítő kiegészítőben, és fehérjeszeletekben. Így aztán nemigen kell külön keresgélni – végy egy fehérjeport, és a címkéről visszaköszön majd.

Hogyan segíti elő az izomtömeg növekedést és regenerációt?

Aminosavak optimális forrásaként (melyek az izmok fő építőkövei és szükségesek az izomszövet regenerálódásához és növekedéséhez) növeli az izomtömeget
Javítja az anabolikus környezetet és megelőzi az izmok lebomlását, így segítve az intenzív súlyzós edzés izomnövelő hatásait

Hogyan járul hozzá a hosszú élethez?

Erősíti az immunrendszert azzal, hogy az antioxidánsok szintjét növeli a testben, csakúgy, mint a glutation és az immunoglobulinok (immunrendszert stimuláló peptidek)

Egészségügyi előnyei

A tejfehérje hiánytünetei

Nincs ismert hiánytünete.

Minden ami sport, minden ami táplálkozás
2020 © Minden jog fenntartva

Impresszum
Telefon:+36204601816
E-mail: info@protein-vitamin.hu
Elérhetõségek